Bewegingsleer Mentastics

Mentastics is een bewegingsleer die haptonomie en meditatie in beweging integreert. Het kalmeert onze geest en breekt op een zachte manier door stijfheid en opgebouwde patronen heen. Je ervaart weer hoeveel ruimte en vrijheid je kan voelen in je lichaam. Ook mensen met veel fysieke beperkingen kunnen moeiteloos deelnemen.

Deze bijzondere bewegingsleer is enkel gericht op mogelijkheden, niet op beperkingen. Het blijft ruim binnen de grenzen, gemak in beweging staat centraal. Op het moment dat je spanning ervaart, neem je pauze. Een mentastics beoefenaar verstaat de kunst van moeiteloosheid. Daar ontstaat herstel en nieuwe energie.

Wat gaan we doen tijdens deze basistraining?

Mentastics is een bewegingsleer, een meditatie in beweging. Het is vrij experimenteren met intenties zoals vertraging, verkleining, gewicht voelen en pulsen. Door met open aandacht ons lichaam bewust te ervaren beïnvloedt dit het parasympathisch zenuwstelsel: het deel van het zenuwstelsel dat ons tot rust brengt. Het is een effectieve methode om stresshormonen (cortisol) te reduceren. 

Deze bewegingsleer opent op celniveau waardoor er weer meer levensenergie (voeding en zuurstof) opgenomen kan worden door het lichaam. De bewegingen zijn vrij, moeiteloos, zacht en speels. Onze hersenen krijgen ervaringen van souplesse en nieuwe beweegmogelijkheden. Dit werkt wonderlijk effectief op herstel en vitaliteit. 


Na deze basistraining:

Voor wie is deze bewegingsleer geschikt?

Deze basistraining is geschikt voor iedereen die wil herstellen op celniveau en preventief kiezen voor meer vrijheid en souplesse in het lichaam. Uit ervaring blijkt dat deze methode goed landt bij mensen met een hoog sensitieve mensen, maar ook voor mensen met chronische klachten en stress.

 

Praktische informatie

Deze training start in september 2021.

Locatie: Paulushoef 42, Son en Breugel

Voor informatie kunt u mailen naar info@paulushoef.nl